T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Kahvelipınar Anadolu İmam Hatip Lisesi

28 Şubatta İmam Hatipli olmak...

28 Şubatta İmam Hatipli olmak...

Okulumuzdaki programa katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Yahya Kemal KARAOĞLAN; özetle,28 Şubat 1997'den bugüne 25 yıl geçti. Üniversitelerin önüne polis koyup başörtülü öğrencileri okula almayan zihniyeti unutmam mümkün değil. Sadece eğitim alanında değil, bütün Türkiye'de başını örtenlere ülkeyi zindan etmişlerdi. Cunta; hak, hukuk, demokrasi, insan hakları dediğimiz şeyleri paspas yapıp çiğnedi. Başını örten öğrenciler üniversitelerden ve bütün okullardan atıldılar.

O dönemde çok başarılı öğrencilerin eğitim imkanlarının elinden alındığı, başörtüsü zulmü nedeniyle çalışanların kamuda sıkıntı yaşadığı, görevlerinden uzaklaştırıldıkları ve "kamusal alan" denilerek kurumlara başörtülü insanların girmesinin yasaklandığı çok zor günlerdi.

Yahya Kemal KARAOĞLAN "Bin yıl sürecek." dedikleri bu sürecin tersine döndüğünü ve halkın değerlerine, inancına, başörtüsüne ve imam hatiplere sahip çıktığına işaret ederek, çok şükür''Süreç günümüzde tekrar normalleşen ve olması gereken noktaya gelmiş oldu.''

28 Şubat'ı, o gün yaşanan kıyımları, haksızlıkları  unutturmayacağız. Genç nesillerimizde ülkemizin yakın tarihini unutmasınlar, bu gibi karanlık planlara karşı her zaman uyanık olsunlar.''Biz, ülkemize, milletimize, imam hatipli gençlerimize sonuna kadar güveniyoruz.''diyerek sözlerine son verdi.

Okulumuz adına kendisine;hitabetleri ve sunumları için,Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneğine verdikleri destekler için çok teşekkür ediyoruz.

28-02-202228-02-202228-02-202228-02-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.02.2022 - Güncelleme: 03.05.2023 11:06 - Görüntülenme: 70
  Beğen | 1  kişi beğendi