Covid-19 sürecinde eğitim-öğretimi etkileyen güncel sorunlar hakkında öğretmenlerimiz ile çevrimiçi fikir alışverişi toplantısı yaptık

Dünyada görülen ilk vakadan beri eğitim öğretim başta olmak üzere hayatın birçok alanını olumsuz şekilde etkisi altına alan Covit-19 salgını hakkında yaşadığımız sorunlar ve bu sorunlara karşı neler yapabileceğimizle ilgili çevrim içi bir toplantı gerçekleştirdik.Eğitim öğretim alanında yaşadığımız başlıca sıkıntılardan bir tanesi öğrencilerimizin canlı derslere erişimi konusu oldu.Karantina döneminin ilk günlerinden beri uygulamaya koyduğumuz sınıf whatsapp grupları sayesinde öğrenci ve velilerimizle iletişimimizi hep canlı tuttuğumuz ve bu iletişimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için iletişim numaralarının sık sık kontrol edilip güncel listelerimizin elimizde olmasına önem gösterdik.iletişim numarası eksik olan öğrencilerimiz için bilgileri tamamlama konusunda öğretmenlerimiz büyük özveriler gösterdi.Uzaktan eğitimde her ne kadar sınıf ortamının tadını ve verimliliğini alamasak da EBA yanısıra Zoom gibi canlı görüşme sağlayan programlar vasıtasıyla gerek telafi,gerek soru çözüm saatleri gerekse rehberlik yapacağımız saatler oluşturarak öğrenci ve velilerimizin kaygılarını asgari seviyeye çekmeye çalıştığımızı dile getirdik.Salgının yayılımının kontrol altında tutulabilmesi için tüm öğretmen,öğrenci,idare ve personel kadrolarındaki kişilerin HES kodları toplandı ve sisteme kaydedildi.Bu sayede belirli aralıklarla yapılan sorgulamalarda risk taşıyan kişilerin belirlenip karantina kurallarına uyması sağlandı.Okul müdürümüz sayın Cahit KÖRDEVE iyi dileklerini ileterek toplantımızı sonlandırdı.Allah öğrenci seslerinin ve zil seslerinin okullarımızdan yankılandığı birlik beraberliğimizin eskisi gibi olduğu günleri görmeyi nasip etsin.

30-11-202030-11-202030-11-202030-11-202030-11-202030-11-202030-11-202030-11-2020

Yayın: 30.11.2020 - Güncelleme: 04.05.2023 14:05 - Görüntülenme: 203